Hopp til innhold
| Solskenshistorier

En ny generation rullstolar

För två år sedan tvingades Synnøve amputera båda sina ben, men längtan efter att resa, shoppa och promenera finns fortfarande kvar. Med den elektriska rullstolen Eloflex är detta inget problem.

Synnøve kör i sin Eloflex elrullstol med solglasögonen på och väskan i knät. Hon kör i ett bostadsområde med flerfamiljshus.

Det är två år sedan Synnøve (73) fick sitt liv upp och nedvänt. En infektion i ett sår på benet ledde till sepsis i hela kroppen, och allt slutade med att hon var tvungen att amputera båda sina ben.

– Jag har alltid levt ett aktivt liv och älskade bland annat att spela golf. Detta gav mig stor glädje, men nu är det slut med golfspelandet.

Synnøve kör runt i en elrullstol inne på en restaurang. Hon ler med solglasögonen på huvudet och handväskan på sidan. Bakom henne ser du baren, och framför i bilden står ett vinglas.
ENKELT ATT TA MED: – Eloflex är enkel att ta med i bilen, och den gör det lättare för mig att komma ut på kaféer och utflykter, säger Synnøve.

Mycket stillasittande

Efter att ha återhämtat sig från sjukhusvistelsen fick Synnøve en manuell rullstol och en stor el-rullstol. Hon insåg emellertid snabbt behovet av en mer mobil och lätt el-rullstol.

– Med en manuell rullstol är jag beroende av att någon kan skjutsa mig, och det är ganska tungt att skjutsa en rullstol. Det blev därför lite skjutsande och mycket stillasittande, och då blir det inte så många upplevelser, säger hon.

Anpassad rullstol

När Synnøve kontaktade oss på Bano Life blev hon snabbt besökt av vår arbetsterapeut och produktspecialist Beate Deacon. När de hade hittat en stol som passade henne, anpassades den så att den passade perfekt för henne.

– Jag är vänsterhänt och behövde därför en joystick på vänster sida istället för höger. Detta fixade Beate snabbt så att jag kunde använda rullstolen.

Vardagsdeltagande

För många öppnar Eloflex möjligheten att återfå delar av vardagen som de har saknat.

– Hittills har man täckt dessa människors problem mycket kategoriskt, antingen måste de ta sig fram med en stor elektrisk rullstol de kör från hemmet eller med manuell rullstol, säger Beate.

Dessa hjälpmedel täcker många behov, men det finns fortfarande vissa situationer som är utmanande.

– Kanske vill du gå på museum med dina väninnor. Då behöver du en elektrisk rullstol som hjälper dig runt och detta är möjligt med en liten stol som Eloflex. Vardagsdeltagande är otroligt viktigt för oss människor, säger hon.

Lätt att lyfta

Synnøve har också en stor elektrisk rullstol, och även om den fungerar bra inomhus och för att handla, har den sina begränsningar. Den nästan 200 kg tunga stolen är alltför stor för att ta med sig i bilen, och hon blir därför mycket bunden till platsen där stolen befinner sig.

– En stor fördel med Eloflex är att den lätt kan tas med i bilen. Om jag vill åka till Bygdøy kan den enkelt placeras i bagaget. Sedan tar jag bara ut den och kör själv när jag kommer fram. Stolen kan också delas i två delar så att den inte väger så mycket för dem som ska lyfta den in i bagaget åt henne.

Skönt att komma ut

Med Eloflex blir det många utflykter. Gärna tillsammans med goda väninnor, som går bredvid medan Synnøve kör.

– Det här tycker jag är mycket trevligt, och det är skönt att komma ut. Utan Eloflex hade det nog blivit mycket mer stillasittande inomhus.

Den elektriska rullstolen följer även med till stugan om hon känner att hon behöver den där, och nyligen hade hon den med sig till Frankrike.

– Det är inga problem att ta med rullstolen på flyget heller. Jag kör själv till gaten, och sedan delas den i två och packas in i planet, säger hon.

När planet landar får Synnøve rullstolen tillbaka vid gaten och kan själv köra runt på flygplatsen.

 – Och i Frankrike är den exempelvis perfekt att ha med sig på shoppingturer, säger hon.

BYTTE AV SIDA: Arbetsterapeuten och fackkonsulten Beate Deacon hjälpte Synnøve att flytta joysticken så att den passar bättre för henne som är vänsterhänt.

ENKEL ATT FÄLLA IHOP: När rullstolen är hopfälld tar den lite plats, och du kan enkelt ta med den i bagageutrymmet på bilen. Eloflex är också godkänd att ta med på flyg!

Sänker tröskeln

Vi på Bano Life levererar hjälpmedel till privatpersoner, regioner och kommuner. Eloflex är en ny generation elektriska rullstolar. Målet är att erbjuda ett lätt alternativ i vardagen, som är lätt att ta med sig i en vanlig bil och på resor. Smart teknik och unika egenskaper gör Eloflex till den mest användbara rullstolen på marknaden.

– För många är tröskeln att använda hjälpmedel hög, men tröskeln sänks något när man kan välja en el-rullstol som är så lite i ögonfallande som Eloflex.

Vegard Løkken, Försäljningschef Bano Life

Köp Eloflex el-rullstol

Är du nyfiken på om Eloflex kan vara något för dig? Kontakta oss gärna!