Hopp til innhold
| Annat, Värdefull information

Bano Life AB utökar sin produktportfölj i Sverige

Hjälpmedelsexperten AB byter namn till Bano Life AB och satsningen på den svenska marknaden stärks omgående. Från och med den 1 september 2023 tar Bano Life AB över distributionen av Eloflex vikbara rullstolar i Sverige.

I Norge har Eloflex under ett antal år utmärkt sig som det självklara alternativet för vikbara rullstolar. Försäljningschef på Bano Life Vegard Løkken säger: «Vi är mycket glada över att utöka vårt samarbete med Eloflex till Sverige. Bano Life har en tydlig filosofi att utveckla sin produktportfölj med unika produkter av hög kvalitet. Med Eloflex produkter får vi tillgång till marknadsledande produkter inom ett växande segment. Vi är mycket stolta över att även kunna erbjuda dessa till våra svenska kunder.»

Med Bano Life som exklusiv distributör av Eloflex på den svenska marknaden kommer tillgängligheten att öka. Bano Life kommer att vara en aktiv partner för Eloflex återförsäljare. De kommer att erbjuda en hög servicenivå, stödja med säljfrämjande åtgärder och lokal marknadsföring samt betona att service- och reservdelshanteringen sköts på ett optimalt sätt.

Bano Life, som är en del av Bano Group, kommer ursprungligen från Norge men har verksamhet i bland annat Danmark, Finland, Nederländerna, Tyskland, Schweiz och Storbritannien. Bano Life är sedan tidigare distributör för Eloflex i Norge. Bano Group är ett internationellt företag som sedan 1998 levererar kompletta badrumskoncept till vårdsektorn.

Mann i blå skjorte og briller som jobber på pc

«Vi på Bano Life ser mycket fram emot ett nära samarbete med de svenska återförsäljarna och vi kommer att göra allt vi kan för att uppfylla deras krav och förväntningar» – Vegard Løkken, försäljningschef för Bano Life i Sverige.

«Med våra resurser och erfarenheter kommer vi att kunna erbjuda en stark supportfunktion för försäljning och service av Eloflex i Sverige. Vår ambition är att tillsammans med återförsäljarna öka försäljningen av Eloflex i Sverige och därmed göra livet enklare för ännu fler potentiella Eloflexanvändare», fortsätter Vegard.

«Bano Life kommer att göra allt för att serva svenska återförsäljare och slutanvändare, samtidigt som vi kommer att kunna koncentrera oss på att vara Europas starkaste leverantör av hopfällbara elrullstolar. Att renodla rollerna är en förutsättning för att fortsätta utvecklas och vara marknadsledande», säger Johan Adlen, VD på Eloflex huvudkontor.

Det är ett stort värde att ha en egen svensk enhet, helt fokuserad på att serva våra kunder med kunskap och närhet till marknaden.

Med detta kommer vi att bygga på vår starka position på en växande marknad, och mer kommer att komma.

– Christer Engh Johansen, VD för Bano Life.